fbpx

Politika e Privatësisë

Kush Jemi Ne

Adresa jonë e websajtit është: https://makerminds.org

Mbledhja dhe ruajtja e të dhënave personale, natyra dhe qëllimi i përdorimit

a) vizita e faqes te internetit

Kur vizitoni faqen tonë të internetit, browser i përdorur në pajisjen tuaj automatikisht dërgon informacion në serverin e faqes sonë të internetit. Ky informacion ruhet përkohësisht në një
skedar të ashtuquajtur log. Informacioni i mëposhtëm mblidhet pa ndërhyrjen tuaj dhe ruhet derisa të fshihet automatikisht:
– Adresa IP e kompjuterit
– Data dhe koha e hyrjes
– Emri dhe URL-ja e skedarit të marrë
– Faqja e internetit nga e cila zhvillohet aksesi (URL e referimit)
– Browser i përdorur dhe, nëse aplikohet, sistemi operativ i kompjuterit tuaj dhe emri i ofruesit tuaj të qasjes

Të dhënat e përmendura përpunohen nga ne për qëllimet e mëposhtme:
– Sigurimi i një lidhje pa problematike të faqes sonë
– Sigurimi i përdorimit komfort të faqes sonë
– Vlerësimi i sigurisë dhe stabilitetit të sistemit
– për qëllime të mëtejshme administrative
Baza ligjore për përpunimin e të dhënave është neni 6 paragrafi 1 fjali 1 lit. f GDPR (General Data Protection Regulation). Interesi ynë vjen nga qëllimet e lartpërmendura për grumbullimin e të dhënave. Në asnjë rast nuk përdorim të dhënat e mbledhura për të nxjerrë konkluzione rreth personit tuaj. Përveç kësaj, ne përdorim cookies dhe shërbimet e analizës kur vizitoni faqen tonë të internetit.
b) Përdorimi i formularit tonë të kontaktit
Ju mund të na kontaktoni përmes një formulari të dhënë në faqen tonë. Për këtë qëllim, kërkohet specifikimi i një adrese e-mail të vlefshme për t’iu përgjigjur atyre. Informacione të
mëtejshme mund të ofrohen vullnetarisht. Përpunimi i të dhënave me qëllim të kontaktit me ne është në përputhje me nenin 6 paragrafi 1 p. 1 lit. një GDPR bazuar në pëlqimin tuaj të
dhënë vullnetarisht. Të dhënat personale të mbledhura nga ne për përdorimin e formularit të kontaktit do të fshihen automatikisht pas përfundimit të kërkesës së bërë nga ju.

Comments

Kur vizitorët lënë komente në sit, ne mbledhim të dhënat e paraqitura në formularin e komenteve, dhe gjithashtu adresën IP të vizitorit dhe agjentin e përdoruesit të shfletuesit, për të ndihmuar në zbulimin e spamit. Një vijë anonimike e krijuar nga adresa juaj e emailit (e quajtur gjithashtu një hash) mund t’i ofrohet shërbimit Gravatar për të parë nëse po e përdorni. Politika e privatësisë së shërbimit Gravatar është në dispozicion këtu: https://automattic.com/privacy/. Pas miratimit të komentit tuaj, fotografia e profilit tuaj është e dukshme për publikun në kontekstin e komentit tuaj.

Media

Nëse ngarkoni imazhe në uebfaqe, duhet të shmangni ngarkimin e imazheve me të dhëna të vendndodhjes të ngulitura (EXIF GPS). Vizitorët në uebfaqe mund të shkarkojnë dhe nxjerrin çdo të dhënë për vendndodhjen nga imazhet në uebfaqe.

Contact forms

Cookies

Ne përdorim cookies në faqen tonë. Këto janë skedarë të vegjël që browser juaj krijon automatikisht dhe që ruhen në pajisjen tuaj (laptop, tabletë, smartphone, etj) kur vizitoni faqen tonë. Cookies nuk dëmtojnë pajisjen tuaj, nuk përmbajnë viruse, trojanë ose programe të tjera me qëllim të keq. Në cookie-t ruhen informacione, secilat duke rezultuar në lidhje me terminalin e përdorur. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ne jemi menjëherë ne dijene për identitetin tuaj. Nga njëra anë, përdorimi i cookies shërben për të bërë përdorimin më të këndshëm të ofertës suaj për ju. Për shembull, ne përdorim të ashtuquajturat cookies të sesionit për të njohur se ju keni vizituar tashmë faqet individuale në faqen tonë të internetit.
Këto fshihen automatikisht pas largimit nga faqja jonë. Përveç kësaj, për të përmirësuar përdorshmërinë, ne gjithashtu përdorim cookies të përkohshëm që janë ruajtur në pajisjen
tuaj për një periudhë të caktuar kohore. Nëse vizitoni faqen tonë përsëri për të përdorur shërbimet tona, automatikisht do të kuptojë se tashmë keni qenë me ne dhe cilat inpute dhe cilësime keni bërë, kështu që ju nuk duhet të ri-hyjnë në to.
Nga ana tjetër, ne përdorim cookies për të regjistruar statistikisht përdorimin e faqes sonë të internetit dhe për ta vlerësuar atë me qëllim të optimizimit të ofertës sonë. Këto cookies na
lejojnë të njohim automatikisht kur vizitoni faqen tonë përsëri se keni qenë tashmë me ne.
Këto cookies fshihen automatikisht pas një kohe të përcaktuar. Të dhënat e përpunuara nga cookies janë për qëllimet e përmendura për të mbrojtur interesat tona legjitime si dhe palët e
treta në pajtim me nenin 6 paragrafi 1, fjalia 1 lit. f GDPR.
Shumica e browserve pranojnë automatikisht cookie-t. Megjithatë, ju mund të konfiguroni browserin tuaj në mënyrë që të mos ruhen cookies në kompjuterin tuaj ose qe një shënim gjithmonë te shfaqet para se të krijohet një cookie i ri. Sidoqoftë, çaktivizimi i cookies tërësisht mund të thotë që ju nuk mund të përdorni të gjitha funkcionet e faqes sonë të internetit.

Përmbajtja e integruar nga faqet e tjera të internetit

Artikujt në këtë sit mund të përfshijnë përmbajtje të ngulitur (psh. Video, imazhe, artikuj, etj.). Përmbajtja e integruar nga uebfaqet e tjera sillet në të njëjtën mënyrë sikur vizitori të ketë vizituar uebfaqen tjetër. Këto uebfaqe mund të mbledhin të dhëna për ju, të përdorni cookie-t, të përfshijnë ndjekjen shtesë të palëve të treta dhe të monitorojnë bashkëveprimin tuaj me atë përmbajtje të ngulitur, përfshirë ndjekjen e ndërveprimit tuaj me përmbajtjen e ngulitur nëse keni një llogari dhe jeni regjistruar në atë faqe interneti.

Analytics

Sigurimi i të dhënave

Para së gjithash, ne theksojmë se mbrojtja e të dhënave nga palët e treta nuk është e garantuar kur transmetimi i të dhënave bëhet në Internet. Përgjegjësia nga ana jonë është e përjashtuar për dëmtim që rezulton nga boshllëqe të tilla të sigurisë. Ne përdorim metodën e përdorur gjerësisht të Secure Socket Layer (SSL) në lidhje me
nivelin më të lartë të enkriptimit të mbështetur nga browser yt. Në përgjithësi, ky është një encryption 256-bit. Nëse browseri juaj është i mbështetur. Në përgjithësi, ky është një encryption 256-bit. Nëse browseri juaj nuk mbështet 256-bit encryption, ne do të përdorim 128-bit v3 teknologji në vend te asaj. Nëse një faqe e vetme e faqes sonë të internetit është e koduar shfaqet nga përfaqësimi i mbyllur i ikonës kyçe ose të bllokimit në shiritin e statusit më të ulët të shfletuesit tuaj. Ne gjithashtu marrim masa të duhura teknike dhe organizative për të mbrojtur të dhënat tuaja nga manipulimi aksidental ose i qëllimshëm, humbja e pjesshme ose e plotë, shkatërrimi ose kundër qasjes së paautorizuar nga palët e treta. Masat tona të sigurisë janë duke u përmirësuar vazhdimisht në përputhje me zhvillimet teknologjike.

Sa kohë i ruajmë të dhënat tuaja

Nëse lini një koment, komenti dhe metadata e tij ruhen pafundësisht. Kjo është kështu që ne mund të njohim dhe aprovojmë çdo koment komenti vijues automatikisht në vend që t’i mbajmë ato në një radhë moderimi.

Për përdoruesit që regjistrohen në faqen tonë të internetit (nëse ka), ne gjithashtu ruajmë informacionin personal që ata ofrojnë në profilin e tyre të përdoruesit. Të gjithë përdoruesit mund të shohin, modifikojnë ose fshijnë informacionin e tyre personal në çdo kohë (përveç nëse nuk mund të ndryshojnë emrin e tyre të përdoruesit). Administratorët e faqes në internet gjithashtu mund të shohin dhe modifikojnë atë informacion.

Çfarë të drejtash keni mbi të dhënat tuaja

Nëse keni një llogari në këtë faqe, ose keni lënë komente, mund të kërkoni që të merrni një skedar të eksportuar të të dhënave personale që kemi në lidhje me ju, duke përfshirë çdo të dhënë që na keni dhënë. Ju gjithashtu mund të kërkoni që ne të fshijmë çdo të dhënë personale që kemi në lidhje me ju. Kjo nuk përfshin të dhëna që ne jemi të detyruar t’i ruajmë për qëllime administrative, ligjore ose sigurie.

Ku i dërgojmë të dhënat tuaja

Komentet e vizitorëve mund të kontrollohen përmes një shërbimi automatik të zbulimit të spamit.